Home » Soms is de sleutel tot succes best makkelijk: voeg variatie toe in je training!

Soms is de sleutel tot succes best makkelijk: voeg variatie toe in je training!

Het is heel makkelijk om te www.frederic-noel.com in de sleur van de sportschool. Ik zie gite-de-vendee.com maar al te vaak dat sommige mensen alleen de oefeningen doen die ze leuk vinden of waar ze een bepaalde kick uit krijgen. Mannen hebben bijvoorbeeld vaak de neiging om hun oergedrag van machoman naar voren te laten komen. Zij pakken dan steeds dezelfde oefeningen waar ze bekend mee zijn en die in hun verbeelding voor het meeste volume zorgen.

Dit is echter een vaak gemaakte fout, waardoor het lichaam niet optimaal traint en dus achter zal blijven in groei en ontwikkeling. De kans op eventuele blessures is dan ook velen malen groter dan wanneer hij variatie toe zal voegen in zijn trainingsprogramma.

Samen met een personal trainer kan je meer variatie in je programma toevoegen. Jullie kijken dan bijvoorbeeld samen naar waar je zwakke of nog te ontwikkelen spierengroepen liggen. In plaats van de focus op kracht kan het advies bijvoorbeeld zijn dat je je meer moet toeleggen op balans, stabiliteit en flexibiliteit. Denk samen meer na over je training om zo maximale resultaten te behalen. Plan ook korte evaluaties in met je personal trainer om zo jouw trainingsprogramma continue te plannen, evalueren en optimaliseren. Geef een nieuw trainingschema minimaal 6-8 weken de tijd, langer mag maar korter niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>